Foto: Bildbyrån

Tidemand kör rallycross-EM

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Tidemand kör EM-deltävlingen i rallycross på Silverstone, Storbritannien 25-26 maj.

– Det gäller att vara på från start, det är väldigt roligt med rallycross och kul om man kan vara med och buffas på någon, säger Pontus Tidemand till SVT Sport.

Värmlänningen rattar en Volkswagen Beetle från legendaren Per Eklunds stall.

 – Jag tyckte det verkade kul när han ringde och erbjöd mig att köra på Silverstone, så det är klart att jag sa ja. Det ska bli kul att få köra i Per Eklunds team, det är en härlig prick och han har varit en förebild för mig när jag var mindre och är fortfarande så det ska bli roligt, berättar Tidemand.

Tidemand jagar som bäst nya styrningar i rally-VM efter sina två WRC-starter tidigare i år. Rallycrossen är ett sätt att hålla igång.

 – Det är rally som är mitt huvudspår och det jag brinner mest för, där jag vill lyckas och ha en karriär. Så vi jobbar hårt och det ser väl ganska bra ut för att vi kommer göra ett par starter till i en WRC-bil men det är en del helger på ett år och det är alltid bra att köra och hålla igång, säger Tidemand.

Hur nära är du en ny start i WRC?

 – Vi jobbar på, sen tror jag taktiskt sett och även de tävlingar som passar mig bäst är de som kommer efter sommaren och mot hösten. Så det är nog där vi kommer att pröva att lägga lite kraft och vara med och köra ett par tävlingar i andra halvan utav året, det är planen vi jobbar för i alla fall.

Fullt fart från start

Pontus har tidigare kört en säsong i VM-serien i rallycross för Mattias Ekströms stall EKS där han var försteförare 2014 och slutade åtta i mästerskapet. 28-åringen ser nu fram emot EM-starten på Silverstone och utmaningen som väntar.

 –  All körning är bra för att hålla tävlingspulsen uppe så det kommer bli väldigt kul. Sen med den nivån som det är i rallycrossen så gäller det att vara med perfekt från första meter, lite samma som det är i rally numera, så det är bra träning tror jag att köra lite där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.