Tidemand kan vinna mästerskapet redan imorgon. Foto: SKODA AUTO

Tidemand kan vinna mästerskapet imorgon

Uppdaterad
Publicerad
Pontus Tidemand ser ut att gå mot vinst i Rally-VM i klassen WRC2. Trots att svensken fått punktering under dagen ligger han trea inför upplösningen i Tyskland. Och imorgon kan hela mästerskapet avgöras.

Tidemand startade bra och placerade sig tvåa i WRC2-klassen. Men svensken drabbades av punktering och valde att köra klart loppet utan att byta däcket för att försöka spara tid.

– Rally Tyskland är svårt, det är många risker som lurar på varje sträcka och nu var det vår tur att få problem. Det är bara att inte låta sig påverkas av det utan ställa om sig och köra vidare. Vi tappade som tur var inte mer än en placering på det men i läget vi hamnade i kunde vi inte ta risker för att avancera, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

VM-titeln inom räckhåll

Och nu finns VM-titeln inom räckhåll. Det är fyra sträckor kvar under söndagen. Slutar han fyra eller bättre och Teemu Suninen inte vinner tävlingen är mästerskapet avgjort. Även fast det är tre tävlingar kvar i mästerskapet.

– Jag kan inte tänka på det just nu. Allt kan som sagt hända i rally och vi måste först och främst ta bilen i mål. Det är mitt enda fokus. Sen får vi se vart det placerar oss.

I WRC-klassen leder Ott Tänak före Andreas Mikkelsen och Sébastien Ogier.

Ställningen i Rallye Deutschlands WRC 2

Visa

1. Eric Camilli (FRA) 2:40:14.1
2. Jan Kopecký (CZE) +1:12.2
3. Pontus Tidemand (SWE) +1:23.4
4. Gus Greensmith (GBR) +2:07.3
5. Quentin Gilbert (FRA) +2:57.5

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer