Pontus Tidemand Foto: Bildbyrån

Tidemand: ”Nu är det definitivt bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Halvvägs genom lördagens sträckor under Brittiska VM-rallyt var Pontus Tidemand betydligt nöjdare med känslan i bilen än igår.

– Nu är det definitivt bättre. Så nu är det kul att köra, det känns bra, säger Pontus Tidemand till SVT Sport.

Tidemand ligger kvar på nionde plats i WRC-klassen inför eftermiddagens fyra sträckor där taktiken kvarstår.

– Köra på som vi gör, vi gör framsteg hela tiden så vi kör på. Idag kan jag ju köra bilen så det känns som att vi kan stå på en del så vi kan finslipa det sista.

Ott Tänk leder fortsatt i WRC klassen, före titelkonkurrenterna Ogier och Neuville. 

Tom Kristensson åkte på en kostsam punktering på sista sträckan innan det korta lunch breaket. Trots ett stort tidstapp ligger han ändå tvåa i Juniormästerskapet som avgörs i morgon. Men chanserna till guld minskade drastiskt, slutar Jan Solans före Kristensson i Wales så vinner spanjoren mästerskapet.

– Vi körde precis som vi tänkt oss men sedan händer det som vi alla vet kan hända, en punktering. Jag kommer in en en högersväng och märker att vänster fram är utan luft. Vi får stanna efter inte ens halva sträckan och hissa upp bilen och det tog en jäkla tid att byta, det är surt, säger Kristensson.

– Men det vara bara att byta och sedan på det igen. Det som kvartstår är ändå ett fantastiskt rally och vi är ändå tvåa, så det känns bra.

Under eftermiddagen körs ytterligare fyra sträckor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.