Foto: SVT

Rallycrossföraren Hansen sågar F1-banan: Den är lite tråkig

Publicerad

Bäste svensk senast. En vinnarbil i händerna. Nybliven pappa. Livet leker igen för Timmy Hansen i rallycross-VM. –Det är härligt att köra bil just nu, säger Timmy till SVT.

Hansen ligger femma i sammandraget, på samma poäng som Mattias Ekström. Bara fem poäng upp till bronsplatsen.

I helgen fortsätter VM-serien med den brittiska deltävlingen. Klassikern Lydden Hill har ersatts med en ny bana på Silverstone där det i vanliga fall körs formel 1.

Timmy både rosar och risar Silverstone, en av årets nykomlingar i VM.
– Det går att köra om på banan vilket är positivt. Sen är det ett rejält hopp också. Men jag tycker arrangörerna kunde ha gjort mer av det hela. Den är lite tråkig.

Utmanar mästarteamet

26-åringen från Götene fick en ny chans i VM när Peugeot storsatsade med ett fabriksteam styrt från Frankrike. Tillsammans med superstjärnan Sébastien Loeb och lillebrorsan Kevin Hansen har teamet flyttat fram positionerna rejält och är nu en tuff utmanare till mästarteamet PSRX Volkswagen med Johan Kristoffersson och Petter Solberg.

Timmy såg ut att köra mot succé redan i premiären i Barcelona. Men ett elfel förstörde den helgen. Sen har Hansen fortsatt vara en av de snabbaste på banan.

– Otur att ett fult ord jag ogärna använder men jag har faktiskt haft en hel av den varan hittills i årets VM-serie, poängterar han.

Motiga säsonger

Timmy tog VM-silver 2015 och såg till att jaga Petter Solberg hela vägen till sista deltävlingen.

– Det är så enkelt när allt går lätt, vilket det gjorde den gången. Sen har vi haft två motiga säsonger. Här lärde jag mig mycket och har nu kunnat gå vidare.

I helgen jagar Timmy sin sjätte seger i rallycross-VM. Han tycker att han haft möjligheten att vinna i samtliga deltävlingar så långt.

– Vi har en riktig kämparbil. Vi vet att vi kan vinna med den och med de kommande uppdateringarna blir vi ännu farligare.

Tävlingen inleds på lördag och fortsätter söndag. SVT sänder söndagens tävling direkt med start 15.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer