Tom Kristensson tappade ledningen och segern i juniorklassen på Koriska. Foto: TT/Arkiv

Tom Kristensson tappade segern på Korsika

Uppdaterad
Publicerad

Tom Kristensson såg ut att gå mot segern i juniorklassen på Korsika, men tappade på sista sträckan.

– Det är magiskt bra, alla vill ju så klart vinna och jag också men vi hade en plan och vi höll till den. Vi har kört bra och utvecklats enormt den här veckan, jag har ju inte kört bilen någonting på asfalt så jag är supernöjd ändå, säger Tom Kristensson efter andraplatsen.

Tom Kristensson och kartläsaren Henrik Appelskog som gör sin blott andra tävling i JWRC, var inför dagens två avslutande sträckor på Korsika i ledning, 0,4 sekunder före Dennis Rådström och 6,6 sekunder före trean Julius Tannert från Tyskland.

Tannert inledde dagen med en sträckseger och övertog därmed andraplatsen från Rådström och krympte avståndet till ledande Kristensson. Tannert var sen snabbast även på slutsträckan och lyckades därmed bärga segern i årets andra deltävling, 1,9 sekunder före Tom Kristensson.

Dennis Rådström och kartläsaren Johan Johansson slutade trea 25,8 sekunder bakom Tannert.

– Det är fantastiskt bra, speciellt av Tom Kristensson som inte haft samma förberedelser inför rallyt. Det var första gången han körde bilen på asfalt nu i veckan, säger SVT:s expert Jonas Kruse

Tom Kristensson vann premiärtävlingen i Sverige och leder fortfarande Junior-VM efter dagens andra plats.

– Otroligt bra kört av Tom och Dennis som båda har chans att vinna Junior-VM i år. Jag ser fram mot att följa de två framöver i flera jämna rallyn, säger Kruse.

Se höjdpunkterna från Franska VM-rallyt på Korsika.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.