Trist säsongsstart för svenskarna i Indycar

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en trist start för svenskarna när Indycarsäsongen startade i USA. Felix Rosenqvist slogs om segern, men snurrade in i muren med tio varv kvar.

– En enorm besvikelse, säger Rosenqvist efter loppet.

Chip Ganassis Scott Dixon var snabbast runt ovalen i Texas när startskottet gick för årets Indycarsäsong, liksom mycket annan sport försenad till följd av coronapandemin.

-Det är så konstiga tider just nu. Jag kan inte tacka laget nog, det var en sådan laginsats, sade nyzeeländaren iklädd munskydd till NBC, och tillade att han önskade att fansen kunde ha varit på plats.

Läktarna – som normalt kan ta 135 000 besökare – ekade tomma när han passerade mållinjen.

Segern, Dixons fjärde på ovalen i Texas, innebar också att 39-åringen tangerade AJ Foyts rekord på 18 raka säsonger med minst en vinst.

Rosenqvist kraschade

Stallkamraten Rosenqvist körde bra under stora delar av loppet, där han närmade sig Nixon, men efter sista depåstoppet så fastnade han bakom andra bilar.

När han gjorde ett försök att passera James Hinchliffe på utsidan av andra kurvan med tio varv kvar tappade han kontrollen och bilen slog in i väggen och Rosenqvist tvingades bryta.

– Det var ett dåligt beslut i ett enda tillfälle under ett annars perfekt race, och det räcker, säger svensken efter loppet i ett pressmeddelande.

”Tufft att smälta”

Han beskriver det som en enorm besvikelse.

– Vi hade fantastisk fart idag och det här hade kunnat bli hur bra som helst – nu blev det istället ingenting. Det är tufft att smälta.

Simon Pagenaud kom tvåa, och Josef Newgarden knep tredjeplatsen.

Marcus Ericsson slutade på 19:e plats, och fick därmed inte den starten som ny stallkamrat till Rosenqvist och Dixon som han hade hoppats på.

Nästa Indycarlopp blir i Indianapolis den 4 juli.

ARKIV: Indcyar-stjärnorna tävlade virtuellt (29 mars):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.