Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se omdiskuterade situationen vid starten i Las Vegas Foto: TT/Viaplay

Trots straffet – Verstappen vann i Las Vegas

Uppdaterad
Publicerad

Tidsstraff för vårdslös körning redan in i första kurvan.

Trots det vann Max Verstappen i Las Vegas före Charles Leclerc.

– Det var riktigt roligt där ute, säger Verstappen efter loppet.

Max Verstappen tog sin 18:e seger för säsongen, trots att ha hamnat i onåd hos domarna. Ferraris Leclerc stod i första startrutan, men prejades i starten av banan av Verstappen som tog över ledningen.

– Det är ett skämt om han får behålla positionen. Detta måste undersökas, ropade Leclerc direkt på radion till sitt team.

Tävlingsledningen höll med dock att Red Bull-föraren varit vårdslös och utdömde ett tidsstraff på fem sekunder för manövern.

– Det var tufft. Jag försökte ta chansen i starten, men vi bromsade båda för sent och jag tappade greppet så vi hamnade utanför banan, säger Verstappen i segerintervjun.

Den nederländska världsmästaren kunde komma tillbaka från bestraffningen och köra om rivalen Charles Leclercs på varv 37:e och vinna loppet

Tog andraplatsen på sista varvet

Länge såg Leclerc ut att kunna utmana, men monegasken gjorde en miss vid en inbromsning med sju varv kvar och tappade andraplatsen till Verstappens stallkamrat Sergio Perez. På sista varvet kunde dock Leclerc köra om Perez och ta tillbaka andraplatsen.

Britten Lando Norris krachade på första varvet, och fördes till sjukhus för vidare undersökning. Några timmar senare meddelade McLaren-teamet att Norris har fått lämna sjukhuset.

Nästa söndag körs årets sista formel 1-tävling, i Abu Dhabi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.