Oliver Solberg. Foto: Bildbyrån.

Trots succén – Solberg kör inte nästa VM-rally

Uppdaterad
Publicerad

Trots succé-debuten i WRC.

Olivier Solberg, 19, kör inte nästa rally-VM.

– Jag ska tyvärr inte köra i Kroatien, säger han till Nya Wermlands-Tidningen.

Oliver Solberg gjorde succé med en sjundeplatsen i WRC-debuten i Arctic Rally i Finland.

– Det här är ofattbart bra, vilken körning. Han har kul och det släpper direkt, det är för bra att vara sant, jag förstår det inte, sa SVT:s expert Jonas Kruse under sändningen.

”Mycket planer framöver”

Men nästa VM-rally, som körs den 22-25 april i Kroatien, är den 19-årige svensken inte med. Han startar varken i WRC2 eller WRC-klassen. Och Solberg själv är hemlighetsfull.

– Det är mycket planer framöver, säger han till Nya Wermlands-Tidningen.

Enligt det nyligen påskrivna tvåårskontraktet, med Hyundais fabriksteam, är planen att Solberg ska satsa på att bli världsmästare i WRC2 den här säsongen – och ta steget upp till WRC året därpå.

Kommer köra fler VM-deltävlingar

Men Hyundais stallchef Andrea Adamo sa tidigare i mars att Solberg kommer att få köra fler VM-deltävlingar i WRC redan den här säsongen.

– Absolut, sa Adamo på Dirtfish.com tidigare i mars.

Frågan är bara när.

– Jag kommer inte berätta hur många rallyn det blir, för att då kommer ni att börja stressa mig med intervjuer mitt i säsongen och fråga när nästa rally blir för honom och sådana saker, sa Andrea Adamo.

KLIPP: Expertkommentator listar: därför gjorde Solberg succé i WRC-debuten (28 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.