Det var tungt för svenskarna under säsongens näst sista deltävling i Indycar. Foto: Michael Conroy/AP/TT

Tungt för svenskarna i Indycar

Uppdaterad
Publicerad

Svenskarna fick inte alls till det i säsongens näst sista deltävling i Indycar. Felix Rosenqvist slutade elva medan Marcus Ericsson tog målflagg som 15:e man på den tidigare formel 1-banan i Indianapolis.

Rosenqvist, som blev femma i fredagens deltävling , kvalade som åtta men tappade flera placeringar på startvarvet när det blev trångt i första svängen.

Felix lyckades inte komma tillbaka och närma sig toppen. I tabellen tappade Rosenqvist från nionde till tia.

Marcus Ericsson gjorde ännu ett mediokert kval. Från 15:e startpositionen blev det ett lopp i skymundan. Han tog en placering, en klen tröst.

Lite svenskjubel blev det trots allt i Indianapolis.

Will Power dominerade racet och ledde från start till mål. Australierns chefsmekaniker heter Mattias Jönsson! Colton Herta slutade tvåa medan Alexander Rossi tog tredjeplatsen.

Scott Dixon är kvar i mästerskapsledning trots att han ”bara” blev åtta i racet. Den femfaldige mästaren behöver bli sämst tia i avslutningen för att säkra en ny titel.

Sista deltävlingen körs i St.Petersburg, Florida, 25:e oktober.

ARKIV: Ericssons bil fattade eld efter krasch i Indy 500 (23 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.