Ott Tänak leder inför sista sträckan i tyska rallyt Foto: TT Nyhetsbyrån

Tyskt rally-hattrick för Ott Tänak

Uppdaterad
Publicerad

I slutändan var det inget snack. Sedan belgaren Thierry Neuville fick punktering under en sträcka under lördagen så var det fritt fram för esten Ott Tänak att defilera in som segrare i tyska VM-rallyt. Segern är den tredje raka i Tyskland för Tänak.

Det var sista dagen i tyska rallyt. VM-totalledaren Ott Tänak knep sin femte seger i årets rally-VM, 20,8 sekunder framför nordirländaren Kris Meeke på andraplatsen. Annars var det Tänaks sekundkamp mot belgaren Thierry Neuville i toppen av ledartavlan som var den stora behållningen under lördagen. Men efter att Neuville åkt på en punktering under eftermiddagen var det fritt fram för Ott Tänak att befästa sin ledning inför den avslutande söndagen.

– Vi fick en punktering på vänster bakhjul. Det är ett lotteri och vi hade otur. Det var mitt i vägen så jag vet inte var det kom ifrån, sa Neuville efter loppet.

Säkrade sin tredje raka seger

Med bara en sträcka kvar hade Ott Tänak 25,1 sekunder ned till Kris Meeke på andraplatsen och det var till slut inga problem för esten att säkra sin tredje raka seger i det tyska rallyt och därmed också dryga ut sin ledning i totalställningen.

Med fyra rallyn kvar så talar mycket för att esten ska säkra sin första totalseger i WRC efter två raka tredjeplatser. Skulle esten gå och vinna hela VM-serien så bryter han därmed en femton år lång fransk prenumeration på förstaplatser i WRC.

– Det är blandade känslor. Vi fick problem under den näst sista sträckan så jag kunde inte trycka på. Jag är inte helt glad för det men det är okej, Vi är här och det är jag glad för, sa Tänak efter den sista sträckan.

Se sammandraget från dagens tävlingar i spelaren nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.