Frederik Jakobsen. Arkiv. Foto: Bildbyrån

Ung dansk ersätter Hancock

Uppdaterad
Publicerad

Dackarna har gjort klart med en ersättare för storstjärnan Greg Hancock inför nästa veckas premiär av elitserien i speedway.

Det blir dansken Frederik Jakobsen. Den nyblivne 21-åringen fanns även med i Dackarna förra året, då utan att köra någon match.

”Det går givetvis inte att ersätta en förare som Greg Hancock, framför allt inte hans roll i laget. Men det är inte den uppgiften Frederik ska axla”, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson i ett pressmeddelande.

Den 48-årige amerikanen Hancock, fyrfaldig världsmästare, meddelade under torsdagen att han tar timeout på obestämt tid då hans fru drabbats av cancer. Frederik Jakobsen ersätter först och främst den närmaste månaden.

”Nu får vi en annan struktur på laget och Frederik är ung och hungrig samtidigt som han trivs bra på banan hemma i Målilla. Dessutom vet vi att han passar bra in i gänget, vilket vi ser som en viktig bit i sammanhanget”, säger Karlsson.

Elitserien i speedway inleds på tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.