Unge schweizaren Jason Dupasquier omkom efter en krasch i kvalet inför Italiens MotoGP. Foto: TT

Schweizisk motorcykelförare omkom efter svår krasch i Italien

Uppdaterad
Publicerad

Den unge schweiziaren Jason Dupasquier avled i sviterna av en svår krasch i kvalet inför Italiens GP på Mugello-banan.

Jason Dupasquier flögs till sjukhuset i Florens för omedelbar behandling – men hans liv gick inte att rädda.

Det var under lördagens kval till Italiens GP på Mugellobanan utanför Florens som Moto3-föraren Jason Dupasquier kraschade svårt tillsammans med två andra förare.

Moto3 är klassen under Moto2 och en av instegsklasserna till största klassen, MotoGP.

Racet rödflaggades, och efter att ha behandlats av banans läkarteam i 30 minuter, flögs Dupasquier i ambulanshelikopter till sjukhuset i Florens.

Men trots stora insatser av sjukhuspersonalen stod hans liv inte att rädda.

”Å MotoGP-familjens vägnar, skickar vi vår kärlek och tankar till teamet och de anhöriga. Du kommer bli djupt saknad Jason. Vila i frid” skriver MotoGP-organisationen i ett pressmeddelande.

VM-ledaren i MotoGP, Fabio Quartararo, tillägnade också sitt polevarv till den omkomne schweizaren, som då var i ett kritiskt tillstånd.

Trots dödsolyckan kördes finalheatet under söndagen. Här vann italienaren Dennis Foggia. Klassen leds av spanjoren Pedro Aqosta.

Jason Dupasquier blev 19 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.