Väntad seger för svenske talangen

Talangen Isak Reiersen var ensam i sin tävlingsklass i Svenska rallyt i Umeå. Han tog sig i mål och vann när han slutade på en stark 22:a plats totalt.

Hemmaföraren Jörgen Jonasson blev samtidigt näst bästa svensk och sjua i WRC2-klassen.

Isak Reiersen tog körkort i december och hade bara hunnit köra ett fåtal rallytävlingar innan han kom till start i det svenska VM-rallyt.

Han startade som enda tvåhjulsdrivna bil i RC4-klassen och på förhand var det alltså klart med en klasseger så länge han tog bilen i mål. Det gjorde han på ett imponerande sätt och slutade dessutom 22:a totalt, med flera WRC2- och WRC3-bilar bakom sig.

Svenska rallyt

När P-G Andersson bröt på lördagskvällen tog Umeåbon Jörgen Jonasson över positionen som bäste svensk i WRC 2. Han blev till slut sjua, 6.03,7 bakom segraren Andreas Mikkelsen.

I videon summerar Reiersen och Jonasson tävlingen.

Adielsson tvingades bryta

Mattias Adielsson, som körde för märkespoäng för M-Sport i WRC 2, hade ett problemfyllt rally och låg på 17:e plats i klassen inför lördagen. Han kunde bara köra en sträcka på söndagen innan han tvingades bryta på grund av en trasig koppling.

”Vi tar oss tyvärr inte längre då kopplingen havererade på transporten…vi har kämpat oss igenom denna tävlingen men det har varit den tuffaste någonsin för min del och de kommer ta någon veckan att smälta allt detta.. en reset kan man säga kommer väl till plats”, skrev Adielsson på sociala medier efteråt.