Sebastien Ogier fortsätter satsa på rally – och har skrivit ett nytt avtal med M-sport-stallet. Foto: Bildbyrån

Världsmästaren Ogier förlänger med M-Sport

Uppdaterad
Publicerad

De fem senaste årens världsmästare i rally, fransmannen Sebastien Ogier kör vidare 2018. Under tisdagen blev det officiellt med en förlängning i M-Sport-teamet.

– Det känns riktigt bra att presentera våra planer för 2018. Det vi har gjort tillsammans hittills har varit fantastiskt, och det vill vi fortsätta med, säger Sebastien Ogier i ett pressmeddelande.

Sebastien Ogier har gjort rent hus på den internationella rallyscenen fem år i rad med lika många VM-titlar. Det är endast landsmannen Sebastien Loeb som har fler titlar, med sina nio.

Efter den senaste titeln har dock hans fortsatta medverkan inom sporten svävat lite i luften. Men på tisdagen kom klara besked från brittiska M-Sport. Både Ogier och walesaren Elfyn Evans kör vidare för stallet kommande säsong.

– Den här säsongen har varit väldigt spännande, med några av de mest tuffaste tävlingarna på flera år. Som förare, vill jag definitivt vara en del av det. Sporten ger mig fortfarande starka känslor, och det här teamet har så mycket passion. Det gjorde mitt beslut enkelt, och vi kommer att jobba vidare för att jaga framgångar nästa år, säger Sebastien Ogier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.