Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: C More

Västervik tog säker seger mot Piraterna

Uppdaterad
Publicerad

Västervik tog sin första seger när de ganska klart, 55-35, vann hemma mot Piraterna.

Hemmalaget leddes av VM-föraren Fredrik Lindgren med sina 12 inkörda poäng.

– Alltid skönt med en vinst på hemmaplan i våran första match för säsongen, säger Lindgren till SVT Sport.

Västervik tog ett grepp om matchen redan i det tredje heatet med kvällens första femetta där Fredrik Lindgren vann före ryss-polacken Gleb Chugunov.

En repris på det heatet med samme vinnare och tvåa i det sjätte heatet gav en tiopoängsledning. Den höll hemmalaget sedan hela vägen in i slutheaten när de på nytt slog till med några avgörande femettor som definitivt dödade matchen.

– Jag är givetvis nöjd med min egen insats. Jag tycker formen är på väg. Jag har varit snabb i de heaten jag vunnit tidigare också. Det är på gång sedan får vi se om jag får ut något på lördag, säger Lindgren om kommande GP-tävlingen i Warzawa i helgen.

Piotr Pawlicki var Piraternas bäste förare ikväll med fyra heatsegrar, 14 poäng och därmed poängbäst av alla men det hjälpte inte för gästerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.