Nicki Pedersen i ett GP-lopp i Målilla. Nu har dansken gjort comeback efter den svåra nackskadan. Foto: TT/arkivbild

Västerviks stjärna Nicki Pedersen skadad inför slutspelsstarten: ”Riktigt ont”

Publicerad

Västervik har drabbats av ett rejält bakslag inför SM-slutspelet i speedway.
Stjärnan Nicki Pedersen skadades rejält i går.
Efter en smäll i Polen måste han troligen opereras.
– Väldigt tungt självklart, troligtvis är Nickis säsong över, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson till SVT Sport.

Det var i en ligamatch i Polen, där han kör för Zielena Goran, som olyckan var framme. I en match mot Torun körde han i den första kurvan ihop med Jack Holder, som precis som Pedersen kör för Västervik i den svenska elitserien.

Holder kunde ta sig av banan för egen maskin, men Pedersen fick transporteras till sjukhus, och enligt hans offciella Facebook-sida misstänks han ha såväl en bruten hand och brutna revben.

– Det påverkar såklart alla lag när man tappar sin bästa poängplockare. Det blir stora problem med en kvartsfinal bara två dygn bort, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson till SVT Sport.

Västervik inleder SM-slutspelet i morgon, när de möter Indianerna i kvartsfinal och enligt Västerviks lagledare är en ersättare redan klar:

– Vi har sållat av marknaden stenhårt sen igår och vi väljer att göra ett byte och lyfter en Rune Holta som en liten chansning, en liten joker, säger Andersson till SVT Sport

”Han hade riktigt ont, men vi fick ändå ett litet leende när vi pratade med honom”, skriver man på Facebook-sidan, där det står att han troligtvis måste opereras.

Trots avsaknaden av sin bästa poängplockare så ser Morgan Andersson positivt på Västerviks möjligheter i det stundande slutspelet.

– Jag tycker att jag har sett tendens till att formen ökar på vissa håll i truppen så jag ser chanserna som goda. Får vi ut det vi hoppas på av Rune Holta så tror jag att vi ska kunna klara det här, avslutar Morgan Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer