Dackarna körde hem seriesegern

Uppdaterad
Publicerad

Det blev jämnt in i det sista när grundseriens sista speedwaymatch avgjordes i Målilla. Men i de avslutande heaten kunde hemmalaget majestätiskt glida ifrån Indianerna och vinna med 47-43. En prestation som innebär att Dackarna vinner serien för andra året i rad.

– Riktigt skönt, säger Oliver Berntzon till Vimmerby Tidning.

– Nu gäller det att lägga detta bakom sig och fokusera på semifinalen. Vi ska vinna mot alla lag.

Dackarna hade en 14-poängsledning efter sju körda heat. Men då vaknade Kumlalagets storförare Chris Holder och Tai Woffinden till liv och minskade marginalen med varsin fullpoängare.

Inför nomineringsheaten var ställningen 44-37 till Dackarnas fördel. Återigen körde Holder och Woffinden hem varsin trepoängare till Indanerna, men Dackarna knep resterande poäng i heaten och vann till slut med 47-43 inför hemmapubliken.

Resultatet innebär att Dackarna vinner grundserien för andra året i rad. Förra året räckte det hela vägen till final för Målilla-laget, men väl där blev det förlust mot Smederna.

Vetlanda har också säkrat en direktplats till slutspelets semifinaler. Västervik, Smederna, Lejonen och Indianerna inleder slutspelet med kvartsfinaler som drar i gång på tisdag nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.