Fredrik Lindgren fick sin pokal och en varmkorv på pallen. Foto: TT

Succé för Lindgren i Målilla – säsongens första GP-seger

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindgren vann Målillas GP efter att ha lett från start till mål i finalen. Det var svenskens första GP-seger för säsongen och han klättrar nu från en sjätteplats till en femteplats i VM-totalen.

– Jag kan knappt gå, men jag kan sannerligen köra motorcykel, säger en jublande glad Lindgren i Viaplays sändning efter sin seger.

I heat sex fick publiken i Målilla bevittna en dramatisk krasch. Patryk Dudek åkte in staketet och hamnade på backen. Fredrik Lindgren kom i hög fart och lyckades med en hårsmån att undvika polacken och bara träffa den liggande cykeln. Kraschen i banans snabbaste parti, där topphastigheten är 100 km/h, omfattade också en tredje åkare. Max Fricke kom också i hög fart och träffade den liggande cykeln. Alla tre klarade sig till synes relativt oskadda men omtöcknade.

Lindgren lät inte kraschen påverka honom nämnvärt. I det tolfte heatet fick han igång hemmapubliken då han tog hem kvällens första heatseger. Den svenske stjärnan gjorde inte Målillaborna missnöjda. Lindgren var tredje bäst efter grundomgångarna.

Fjärde GP-segern i karriären

I semifinalen körde Lindgren ikapp och förbi Artem Laguta och tog sin andra heatseger för kvällen. En haltande Fredrik Lindgren vann sen också finalen framför VM-ledaren Leon Madsen och tog sin fjärde GP-seger i karriären. Lindgren är nu tolv poäng bakom dansken men klättrar förbi Patryk Dudek och är nu femma när det återstår fyra VM-deltävlingar. Nästa avgörs om två helger i tyska Teterow.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.