Verstappen höll undan för jagande Hamilton

Uppdaterad
Publicerad

Max Verstappen höll undan och säkrade segern i USA:s GP-tävling i formel 1. Därmed utökar nederländaren sin ledning i världsmästerskapet.

– Det var ett häftigt race och jag hade pressen på mig. Jag visste inte hur fort Lewis tog in på mig. Vi lyckades hålla undan i slutet, säger Verstappen enligt AP efter ett lopp som tog slut vid midnatt mot måndag svensk tid.

Red Bull-föraren startade loppet i pole position, men passerades tidigt av rivalen Lewis Hamilton som stod för en pigg inledning.

Verstappens taktik med tidiga depåstopp skulle dock visa sig lyckad – och efter en hård kamp genom hela tävlingen kunde han vinna 1,3 sekunder före britten.

Leder med tolv poäng med fem lopp kvar

24-åringen leder VM-sammandraget med tolv poäng när fem lopp återstår av årets säsong. En seger ger 25 poäng, en andraplats 18 och en tredjeplats 12, där de tio första får poäng.

– Det var ett tufft race. Jag fick en bra start och gav verkligen allt, men till syvende och sist var de (Red Bull-teamet) bättre. Grattis till Max, han gjorde ett bra jobb i dag, säger Hamilton, som jagar sin åttonde F1-titel, varav femte i rad.

För trean Sergio Perez var loppet det hårdaste i sitt 208:e tävling då han inte fick vattenflaskan att fungera, vilket gjorde att han blev uttorkad i hettan i Austin, Texas.

– Jag led något fruktansvärt. Ända sedan det första varvet var jag utan vatten. Det var första gången jag blivit utan vatten och förhoppningsvis det sista. Det var mitt tuffaste lopp någonsin, säger Perez.

KLIPP: Hamilton först över 100 GP-segrar (26/9)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.