Max Verstappen körde hem första F1-loppet någonsin i Miami. Foto: TT

Verstappen vann första F1-loppet i Miami

Uppdaterad
Publicerad

Max Verstappen vann det första F1-loppet någonsin i Miami. Det var en stor happening med flera celebriteter och en taggad publik, där de billigaste platserna på huvudläktaren kostade 6000 kronor.

– Det var ett otroligt Grand Prix och spännande ända till slutet. Jag är så glad över att ha vunnit i Miami, säger Red Bulls Max Verstappen som är regerande världsmästare i Viaplays sändning.

Nederländaren tog sig tidigt förbi Ferraris Charles Leclerc som slutade tvåa.

– Det var ett svårt race men vi får hålla trycket uppe. Det har varit jämnt hela säsongen och det är så vi vill ha det, säger Leclerc.

Trea blev Carlos Sainz Jr, stallkamrat i Ferrari med Leclerc. Ferraribilarna startade i pole position.

”Tufft med däcken och hettan”

– Det var ett tufft race, med däcken och hettan, och jag kände av smärtor i nacken efter en tidigare krasch men fick med mig ett anständigt resultat, säger Sainz Jr i den 30-gradiga värmen.

Redan i starten tog sig Red Bull-föraren Verstappen förbi Carlos Sainz Jr och åtta varv senare kunde inte Charles Leclerc försvara sig mot en omkörning av den offensive nederländaren.

Verstappen behöll kontrollen i resten av ett ganska händelsefattigt lopp men kändisfaktorn runt loppet,där en fejkuppbyggd marina med havet i plast fått stor uppmärksamhet, var desto högre. 85000 åskådare var på plats på Hard Rock Stadium.

Paris Hilton dansade framför McLarens garage. Tom Brady, David Beckham och Michael Jordan tog bilder inför loppet tillsammans med Lewis Hamilton som bjöd in Michelle Obama som gäst under lördagen. Även Serena Williams var där och hängde med Hamiltons Mercedesstall.

Resultat Miamis F1:

1) Max Verstappen, Nederländerna, Red Bull, 1.34.24,258

2) Charles Leclerc, Monaco, Ferrari, +3,786

3) Carlos Sainz Jr, Spanien, Ferrari, +8,229

4) Sergio Perez, Mexiko, Red Bull, +10,638

5) George Russell, Storbritannien, Mercedes, +18,582

6) Lewis Hamilton, Storbritannien, Mercedes, +21,368

7) Valtteri Bottas, Finland, Alfa Romeo, +25,073

8) Esteban Ocon, Frankrike, Alpine, +28,386

9) Fernando Alonso, Spanien, Alpine, +32,128

10) Alexander Albon, Thailand, Williams, +32,365

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.