Emma-Nellie Örtendahl vann Ungerns GP i EM. Foto: Simon Palfrader

Vinst i Ungern för Emma-Nellie Örtendahl

Uppdaterad
Publicerad

Svenska stjärnan Emma-Nellie Örtendahl vann årets första EM-deltävling när hon vann Ungerns Grand Prix i aquabike.

– Jag är superglad att ta hem segern denna helgen, det har varit ett svårt jobb men vi har löst alla problem på vägen för att kunna ta helgens prestation i mål, säger hon i ett pressmeddelande.

Emma-Nellie Örtendahl inledde EM-säsongen på bästa sätt när hon vann i Ungern, efter tre raka heatsegrar.

Trots en del maskinproblem på vägen.

– Efter andra heatet så gick min vattenbox sönder, en ljuddämpare som sitter i början på avgasröret, den sprack i svetsningen men kunde ta mig i mål. Så vi fick bytt den till söndagens racing, och där funkade som det skulle och jag tog hem segern även då, säger Emma-Nellie Örtendahl.

Tävlade på ny maskin

EM-deltävlingen är en av få tävlingar hon har kunnat köra den här säsongen på grund pandemin.

– Det var en väldigt lärorik tävling, den första var i efter SM i Kumla, och detta EM blev det första stora mästerskapet med min nya maskin, Kommander GP1. Min körning lossnade mer och mer, och jag känner mig säkrare inför nästa helgs racing. Det känns bra, för det har varit ett stressmoment sedan jag fick hem maskinen, säger Emma-Nellie Örtendahl.

– Det känns skönt att få ett bra formbesked med bra motstånd efter ett så långt uppehåll på grund av Corona, säger hon vidare.

Leder EM

Noterbart i övrigt från Ungerns GP är att Janina Johansson var näst bästa svenska, där hon kom före både Jonna och Sofie Borgström.

Nästa EM-deltävling körs i Polen i början av september, och det blir också den sista deltävlingen och finalen i mästerskapet. Emma-Nellie Örtendahl leder EM elva poäng före Jasmiin Upraus från Estland.

På herrsidan tog Samuel Johansson en fin tredjeplats i klassen Runabout GP1.

MER JETSKI: Jetski i den konstgjorda sjön i Kumla (25 juni 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.