VM-ledande Evans körde av vägen – bröt för dagen

Uppdaterad
Publicerad

VM-ledande Elfyn Evans gled av den snöiga vägen och bröt den elfte sträckan av Monzas VM-rally. Med största sannolikhet försvann där walesarens chans till VM-titeln. Vägen ligger öppen för Sebastien Ogiers sjunde titel.

– Mästerskapschanserna är ganska små, skriver Evans på Twitter.

Det var ett par centimeter blöt nysnö på vägen i bergen och Evans gled av den såphala vägen i låg hastighet. Evans försökte gasa sig ur situationen men blev passagerare i sin egen bil och kunde omöjligt förhindra den lätta avåknngen.

– Det var som att köra på glas och det fanns inte en chans att sakta ned. Det överraskade mig totalt, säger Evans som sedan varnade Ogier för det isiga partiet och hyllades för sin sportslighet.

Evans tvingades bryta för dagen men satsar på att starta om i morgon med hopp att kunna ta poäng på powerstage. Hans chanser till VM-titeln i förarmästerskapet är nu små men inte helt borta.

”Mästerskapet är inte avgjort”

– Det var förfärligt och Elfyn kunde inte göra något. Jag är verkligen ledsen för honom men mästerskapet är inte avgjort, säger Ogier som är i förarsätet för sin sjunde VM-titel på åtta år, enligt Reuters.

Det krävs att både Ogier och Tänak tappar sina postioner. Tar Ogier 15 poäng mer än Evans i Rallyt så kan den just nu ledande fransmannen fira ännu en titel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.