Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oliver Solberg. Foto: Bildbyrån

Stark comeback av Solberg i Estland

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg svarade för en stark comeback under eftermiddagens sträckor i VM-rallyt i Estland.

Efter en eländig fredag och jobbig lördagsförmiddag visade värmlänningen att han har i finrummet att göra med flera starka sträcktider.

Han blev trea och tvåa på dagens avslutade sträckor med mersmak. I sammandraget ligger Solberg långt ner och får hoppas på bonuspoäng på powerstage i morgon.

– Oliver känner sig mer bekväm i bilen och då kommer tiderna. Teamet gjorde flera lyckade justeringar. Kan han fortsätta sätta bra tider finns mycket gott att ta med sig till nästa VM-deltävling i Finland, säger SVT-experten Jonas Kruse.

Noterbart är att Solberg slog stallkamraten Thierry Neuville på fyra av dagens nio sträckor. Överlägsne VM-ledaren Kalle Rovanperä fortsätter att dominera tävlingen. Finländaren vann sju av sträckorna och är hela 29,1 sekunder före Elfyn Evans. Trea är hemmafavoriten Ott Tänak, 1.11,5 minut efter ledaren. I morgon avslutas rallyt med sex sträckor.

SVT sänder från SS 21 med start 08.00 i SVT1/play, samt avslutande powerstage 13.00 i SVT2/play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.