Norrmannen Andreas Mikkelsen. Foto: SVT

VM-trean Andreas Mikkelsen gör comeback

Uppdaterad
Publicerad

VM-trean Andreas Mikkelsen har varit utan toppstall.

Fram tills nu.

Nu gör den 27-årige norrmannen comeback och har skrivit på för Citroën.

– Det är ingen hemlighet att jag har letat efter en lösning, säger han.

När Volkswagen drog sig ur VM-cirkusen försvann också föraren från toppen. Detta trots att han knep tredje platsen och vann den sista VM-etappen i ennards Hire Rally Australia.

Men nu är Andreas Mikkelsen redo att gasa igen. Citroën satsar nu efter segern i Rally Guanajuato Mexico och förstärker med den meriterade norrmannen.

– Det har inte varit någon hemlighet att jag har letat efter en möjlighet att återvända till toppen av WRC efter slutet av 2016 års säsong. Citroën har ett imponerande tävlingsrekord och jag är jätteglad över möjligheten att få jobba med ett sådant team, säger han i ett uttalande.

Första tävlingen blir Rally Italia Sardegna.

– Med tanke på hans begränsade förberedelsetid, så kommer Andreas inte har något specifikt mål för det rallyt. Vi vill bara att han ska köra i en fart som är i linje med hur bekväm han känner sig i bilen, säger teamets ledare Yves Matton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.