Beckeman världsmästare i 4X

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har fått en ny världsmästare.

Felix Beckeman från Uddevalla tog VM-titeln i moutainbike-klassen 4X vid tävlingar i italienska Val di Sole.

– Jag är förstås mycket glad. Jag gick in i tävlingen med hopp om att ta medalj och nu blev det guld, säger Beckeman till SVT Sport.

25-åringen från Uddevalla blev Europamästare 2012, men har efter det haft flera skadefyllda säsonger. 2016 gjorde han comeback efter ett års rehabilitering från skador. Nu fick han åter igen kliva högst upp på pallen i ett mästerskap.

– Det här är min största framgång och såklart blev det en liten fest efteråt, säger han.

Beckeman har haft en bra säsong. I världscupen har han varit på pallen i samtliga deltävlingar och ligger tvåa totalt. Tävlingsdagen i Val di Sole flöt på utan missöden. Felix var bäst av samtliga 44 åkare i kvalet och sen fortsatte han att dominera tävlingen. I finalen fick han en bra start och var i ledning redan i första kurvan.

– 4X är en chansartad gren där du kan bli påkörd, en blandning mellan flera grenar inom mountainbike, men jag klarade mig utan missöden.

VM-guldet gör att han ser framåt.

– Ja, det blir en fortsatt satsning på 4X. Jag tycker det är så skoj, säger den nyblivna världsmästaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.