Foto: Fotograf: Paris Gore / Red Bull content Pool

Emil Johansson segrare i slopestyle

Uppdaterad
Publicerad

Efter en fjolårssäsong fylld med sjukdomar och skador är mountainbike-cyklisten Emil Johansson tillbaka på allvar. På den största av scener stod svensken som vinnare i slopestyle när Crankworx-touren kom till kanadensiska Whistler. – Det har varit riktigt tufft men jag känner mig starkare än jag någonsin varit. Jag är supertaggad, sa Johansson efter vinsten.

Mountainbike slopestyle avgörs på en bana med flera stora hopp där åkarna får poäng för svårighetsgraden i sina trick. Mountainbiketävlingen Crankworx kan liknas vid en världscup och besöker i helgen kanadensiska Whistler, tourens avslutning och absoluta höjdpunkt.

Missade stor del av fjolårssäsongen

Emil Johansson kom till Whistler utan att ha vunnit någon av de tidigare Crankworx-tävlingarna i slopestyle men idag var svensken på humör. Efter sina två åk hade Johansson samlat ihop en totalpoäng på 95.75 och vann före hemmasonen Brett Rheeder som fick 94.50. Johansson, som vann VM i slopestyle 2017, har missat stora delar av de senaste säsongerna efter sjukdom och skadefrånvaro men är nu tillbaka med sin första seger någonsin.

– Det har varit riktigt tufft. Förra säsongen kom jag hit utan att ha suttit på cykeln på tio månader men lyckades ändå få ihop ett åk. Nu känner jag mig starkare än någonsin. Jag är supertaggad, sa Johansson efter loppet.

Sverige hade även ytterligare en vinnare i Whistler. Martin Söderström var snabbast av alla i grenen speed and style, som kan liknas vid parallellslalom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer