Helene Marie Fossesholm älskar cykel och skidor lika mycket. Foto: TT

Johaugs arvtagare klar för nytt landslag

Uppdaterad
Publicerad

Helene Marie Fossesholm har slagit igenom den här säsongen och varit tätt i hasorna på Therese Johaug i flera lopp. I dag blev det klart att supertalangen skrivit på för ett nytt landslag. Till sommaren ska hon köra VM i mountainbike.

Förra helgen tog 19-åringen sin första individuella pallplats i världscupen i Lahtis när hon åkte in som tvåa i skiathlonen efter Therese Johaug, detta efter en stark avslutande fristilsdel.

– Det var inte billigt, säger chefen i det norska cykelförbundet, Eddy Knudsen Storsaeter, skämtsamt till norska Dagbladet.

Fossesholm är en stor cykeltalang och tog brons vid JVM-debuten 2019.

”Kombinationen är viktig för min utveckling”

Tanken är att Fossesholm ska köra något eller några lopp i världscupen och även delta i VM i slutet av augusti.

– Att kombinera längdskidåkning och cykling är mycket viktigt för min utveckling och motivation. Det är ganska liknande sporter på vissa sätt. Jag vill kombinera längdskidåkning och cykling för alltid. Jag kommer alltid alltid att cykla, har Fossesholm tidigare sagt om förhållandet mellan sporterna.

Fossesholms nästa tävling blir först i slutet av februari då VM i Oberstdorf avgörs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.