Linn Svahn hoppas på en plats i stafetten. Foto: Bildbyrån

Linn Svahn: ”Kul att de vill se mig där”

Uppdaterad
Publicerad

Helene-Marie Fossesholm och Heidi Weng har sagt att de gärna möter Linn Svahn i en VM-strafett.

Svahn själv hoppas också få göra upp i stafetten. Gärna på en sistasträcka.

– Jag tror det blir en bra fajt, säger hon till SVT Sport.

Stafetterna väntas bli en av många höjdpunkter på skid-VM i Oberstdorf i slutet av februari. Linn Svahn hoppas bli en av de som tar en av de åtråvärda platserna i stafettlaget.

– Det är tufft att slå sig in i ett stafettlag för Sverige men jag ska försöka visa att jag har förutsättningarna för att kunna gå en stafettsträcka. Jag är absolut beredd att visa att jag är intresserad och då gäller det att jag gör något vettigt ute i spåret, säger hon till SVT Sport.

Vill du allra helst ha sistasträckan?

– Jag tar den sträckan jag blir tilldelad. Men jag tycker ju om sistasträckan.

Både stjärnskottet Helene-Marie Fossesholm och veteranen Heidi Weng har sagt att de gärna möter Svahn på just en sistasträcka.

– Det känns kul att de vill se mig på sistasträckan för det är en spännande etapp. Oavsett vem det blir så tror jag det blir en bra fajt. Det kanske blir Johaug till och med. Hon har ju kört en avslutande sträcka, säger Linn Svahn.

ARKIV: Diggins besegrade Johaug (29/1)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.