Jenny Rissveds på väg att ta guld på OS i Rio 2016.

Rissveds: ”Jag kommer tillbaka – jag vet bara inte när”

Uppdaterad
Publicerad

Dödsfall inom familjen och ”mental utmattning” har satt stopp för Jenny Rissveds världscupsatsning. Nu berättar hon för SVT Sport om vägen tillbaka och blickar mot SM den 22 juli.

Det var en tuff vår för Jenny Rissveds. Hon hade planerat att satsa stort på världscupen men två dödfall på kort tid inom familjen blev för mycket. Hon ställde in flera lopp och världscupen fick vänta.

– Det är och var två av mina största fans. De såg mitt OS-lopp på TV och sen fick de somna in, säger hon till SVT Sport.

Hoppas på SM

Förhoppningen var att hon skulle komma till start i världscupen i Schweiz förra helgen men även den tävlingen blev uppskjuten. Nu är siktet inställt på SM i Värnamo 22 juli.

– Jag hoppas att jag kommer till start. Jag kommer ha med mig familjen, som på den goda tiden, säger hon.

OS-guldmedaljören vill lyfta fram att framgången även har en baksida. Efter bragden i OS kände hon en stor tomhet och hon vill visa att allt kan gå upp – och ned.

– Jag är positiv. Det är bara huvudet som behöver lite mer tid att förbereda sig för världscuper och allt som hör därtill. Men jag kommer tillbaka. Jag vet bara inte när.

Flerfaldigt prisad

På fredag tar Rissveds emot Victoriastipendiet på Öland.

– Det här är stort, precis som mycket annat jag vunnit tidigare under året. Superkul och hedrande eftersom det är stora namn som vunnit itdigare, säger hon.

På Idrottsgalan fick hon ta emot priset för Årets prestation och hon har hedrats med H.M. Konungens medalj av 8:e storleken i högblått band för sitt guld i OS i Rio de Janeiro i fjol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.