Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Jenny Rissveds vurpar. Foto: Eurosport/Bildbyrån

Jenny Rissveds tappade täten efter vurpa: ”Blev för ivrig”

Uppdaterad
Publicerad

Jenny Rissveds slutade femma i världscupen i moutainbikens shorttrackklass i Österrike. Ett tidigt fall gjorde att Rissveds aldrig kunde utmana om segern.

– Jag är okej och blev nog lite för ivrig. Det var en så rolig tävling att köra men jag var inte så följsam som jag borde ha varit i de tajta kurvorna men jag hade i alla fall roligt, säger Rissveds i Eurosports sändning.

I en lerig utförskörning på det andra av fem varv på en 1,2-km-bana vurpade Rissveds i Leogang, österrikiska alperna. Hon låg då med som trea men tappade rejält efter vurpan men arbetade sig uppåt i fältet. Hon var efter halva loppet uppe på fjärde plats – åtta sekunder efter täten.

Franska världsmästaren Pauline Ferrand Prevot vann det korta men ack så tuffa loppet efter drygt 20 minuters körning. Rissveds var 18 sekunder efter.

”Fick ett par sekunders lucka”

– Jag är så klart väldigt glad och försökte köra smart och inte trycka på för hårt i början av loppet. Sedan när jag fick ett par sekunders lucka gav jag allt jag hade, säger en leende Ferrand Prevot i Eurosports sändning medan kabinliftarna åker förbi i bakgrunden.

Ett regn före starten gjorde förhållandena besvärliga.

Den andra svenskan Linn Gustafzzon blev 31:a –  två minuter efter täten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.