Arkiv. Foto: TT Nyhetsbyrån

Rissveds världscuptrea i Tjeckien

Uppdaterad
Publicerad

Cyklisten Jenny Rissveds har fått en fin start på världscuphelgen i Nove Mesto, Tjeckien. Svenskan spurtade hem tredjeplatsen när short track-tävlingen avgjordes under fredagen.

När Jenny Rissveds inledde tävlingssäsongen i Huskvarna den 1 maj tog hon en överlägsen seger.

– Jag är i mitt livs form. Det är lite läskigt att säga det men jag har nog aldrig varit i bättre form än jag är nu, sa hon till SVT Sport då.

Och nu har hon visat klass även mot det internationella mountainbike-motståndet.

26-åringen gjorde upp om tredjeplatsen i fredagens short track-tävling, världscupens sprintevent, med brittiskan Annie Last. På upploppet var svenskan till slut starkast och spurtade hem tredjeplatsen. En rejäl uppryckning mot tionde- och niondeplatsen i tyska Albstadt förra helgen.

Amerikanskan Haley Batten vann tävlingen, som var hennes första start i short track. Tillsammans med Loana Lecomte, Frankrike, tog hon ledningen efter halva loppet. Men på det femte varvet kraschade fransyskan och Batten kunde ohotad köra hem segern, före Lecomte.

Imorgon forsätter tävlingarna och Rissveds får ny chans att göra upp om topplaceringarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.