Foto: TT Nyhetsbyrån

Jerebko förlänger med Celtics

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Jerebko fortsätter i Boston Celtics. Det nya kontraktet sträcker sig över två år och är värt 83 miljoner kronor, skriver Aftonbladet.

Jerebko, förste svensk i NBA, byttes i februari bort till Celtics efter nästan sex år i Detroit Pistons. Svensken trivdes bra under sina två månader i Boston, fick stort förtroende av coachen och blev uppskattad av fansen. I storklubben med 17 NBA-titlar fick han också göra debut i slutspelet.

– Jag vill vinna en NBA-titel. Jag vill vara i slutspel. Jag vill spela ännu mer viktiga matcher. Jag vill sätta mitt avstamp i NBA som svensk och som europé . Jag är inne på rätt linje så det är bara att fortsätta jobba hårt. Just nu är det Boston som gäller och att vi ska ta oss vidare, sa Jonas Jerebko till SVT Sport i april.

När nu nya kontraktet med Boston är i hamn skriver svensken själv på Twitter:  ”Det känns bra att vara tillbaka i grönt och vitt!”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NBA

Mer i ämnet