Flera budskap mot sociala orättvisor syntes när NBA återstartade. Foto: Bildbyrån/SVT

Stjärnorna manifesterade i återstarten – och LeBron avgjorde derbyt

Uppdaterad
Publicerad

Med drygt 12 sekunder kvar klev basketstjärnan LeBron James fram och satte det vinnande skottet. Los Angeles Lakers vann derbyt mot Los Angeles Clippers med 103-101 i återstarten av NBA.

Coronatest av 346 NBA-spelare visade noll positiva fall och natten mot fredag, svensk tid, gjorde NBA comeback efter fyra månaders uppehåll.

Derbyt inleddes med en gemensam manifestation mot sociala orättvisor. Spelarna hade bland annat budskap och fraser på linnen och skor.

Lakers-stjärnan klev fram

Clippers spel blandade och gav, laget ledde nämligen halvvägs in i den tredje perioden. Men med 12,8 sekunder kvar av matchen blev Lakers-stjärnan, LeBron James, hjälte och matchen slutade 103-101 till Lakers. 

Men det var inte matchhjälten som ordnade flest poäng – det gjorde stjärnan Anthony Davis som utmärkte sig med sina 34 poäng. James slutade på 16 poäng för sitt Lakers.

Grundserien ska vara färdigspelad till den 17 augusti då slutspelet inleds. 22 lag finns med i återstarten, som sker under strikta former på nöjesparken Disney World i Florida. Det betyder att ligans åtta sämsta lag inte får spela mer denna säsong.

LeBron James blev stor matchvinnare för Los Angeles Lakers. Foto: Thearon W. Henderson/AFP/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.