Anton Forsberg släppte sex puckar för Ottawa Foto: Bildbyrån

Forsbergs Ottawa föll i tät och målrik rivalmatch

Målvakten Anton Forsberg fick det svettigt i Ottawaburen efter förlust med 6–5 i klassiska mötet med Toronto.

Auston Matthews var dominant och stod för tre mål och en assist för segrande Maple Leafs.

NHL:s skyttekung Auston Matthews drar ifrån i måltoppen (31 mål ) efter sina tre fullträffar för sitt Toronto. Han satte viktiga 1–0 och 2–0 i första perioden, assisterade till 3–3-pucken innan han 44 sekunder före andra pausvilan tryckte in 4–3.

Tredje perioden blev dramatisk. Lagen följdes åt, gjorde två mål vardera men det blev till slut 6–5 till Toronto sedan Ottawas Zach Hyman reducerat bara 17 sekunder före slutsignalen.

Alex Formenton är uppvuxen i Toronto men spelar för rivalen.

– Det var definitivt mycket upp och ned. Det var en bra match, men den slutade inte som vi hade tänkt oss, säger Fermenton efter matchen.

Toronto är etta, Ottawa sist i North Division.

KLIPP: Svensken avgjorde för LA Kings efter sen vändning (8 april 2021)