Tove Alexandersson på väg mot seger. Foto: Svenska orienteringsförbundet

Alexandersson vann trots strul – ”Inte tillräckligt fokuserad”

Uppdaterad
Publicerad

Med en och en halv kilometer kvar av långdistansen i Swedish League ledde Tove Alexandersson med 47 sekunder före Karolin Ohlsson. Trots det vann hon till slut med bara två sekunder.

– Orienteringstekniken har inte stämt den här helgen. Jag har helt enkelt inte varit tillräckligt fokuserad, säger Alexandersson till orienteringsförbundet.

Deltävlingen i Swedish League äger rum i skogarna mellan Säffle och Grums och det är säsongspremiär för stjärnan Alexandersson som har vunnit två dagar i rad.

Ohlsson slutade alltså tvåa och Sara Hagström trea.

– Det känns att jag håller den nivå jag hade ifjol, jag har nog till och med tagit ett steg framåt, och det känns framför allt bra att få revansch efter en riktigt dålig medeldistans, säger Ohlsson.

På herrsidan vann Gustav Bergman klart, för andra dagen i rad.

– Det var ganska tunga ben i dag, men jag har bra grundkapacitet och den fina terrängen passar mig riktigt bra. Jag har gjort två mer eller mindre prickfria lopp, säger han.

Emil Svensk kom tvåa, tre och en halv minut efter, och Martin Regborn trea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.