Domnarvet vann damstafetten

Uppdaterad
Publicerad

Domnarvet och Järla gjorde upp om segern i damstafetten under Tiomila. Avgörandet kom på den tolfte kontrollen.

– Jag ökade tempot och skapade luckan, säger avslutaren Emma Johansson.

Efter den nästa sista sträckan ledde Järla, fem sekunder före Alfta-Ösa och åtta före Domnarvet, men ganska snart på femte och sista hade det utvecklat sig till en duell mellan Domnarvets Emma Johansson och Järlas Elin Hemmyr Skantze.

-Vi turades om att dra fram till tian. Då gick jag upp och körde på långsträckan och därifrån och fram till mål var det jag som låg först, säger Emma Johansson till orienteringsförbundets webbplats.

Där skilde 39 sekunder.

– Jag gjorde två krokar på vägen in, men det var ingen fara. Jag fick ett drömläge av mina lagkamrater, det var bara att tacka och ta emot. Men då vill man ju även förvalta läget så jag var väldigt bestämd, jag skulle ut och köra hela loppet och inte bjuda på någonting.

En stark sträcka gjorde Stora Tunas Tove Alexandersson, som gick ut som åtta, 3.43 efter ledande Järla och åt in dryga minuten och avancerade upp till tredje plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.