Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här brakar norrmannen in i svenske Gustav Bergman. Foto: SVT

Dramatiska orienteringsbilderna sprids: ”En jävla glidtackling”

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av långdistansen på världscuptävlingarna i Tjeckien var den svenske stjärnan Gustav Bergman med om en dramatisk sekvens. Den norske segraren Kasper Fosser tappade fotfästet och brakade rakt in i svensken – något som sedan dess har fått stor spridning på sociala medier.

– Orientering är en tuff idrott, det är bra att vi lyckas visa det, säger Bergman till SVT Sport.

Gustav Bergman blev trea i långdistansen i Tjeckien för två helger sedan och norrmannen Kasper Fosser vann. Men det som blev en snackis efter tävlingen var inte resultatet, utan en situation i slutet av loppet.

Svensken hasade sig ner för en brant backe på väg mot en kontroll då Fosser kom uppifrån och tappade fotfästet. Då gled norrmannen rakt in i huvudet på Bergman.

– Kasper kom med en jävla glidtackling uppifrån där. Det är så det ska vara, sade Bergman efter loppet.

Det är dramatiska bilder som har delats och gillats mycket på sociala medier. Något som den svenske stjärnan själv tycker är kul.

– Det är klart att det var en lite speciell situation i och med att han kom väldigt hög fart ner för branten, och att han lyckades sätta en axel mot tinningen på mig. Det hör ju inte till vanligheterna, men för mig är det inget konstigt att ramla på det sättet i skogen, säger Bergman och fortsätter:

– Det var ju perfekt att det var en drönare på plats och filmade just där, så att det blev schyssta bilder. Det tyckte jag var ett rejält lyft. Och det är klart att det är kul att det fått lite spridning utanför den vanliga orienteringskretsen.

Nästa världscuptävling är i italienska Verona i början av oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.