SVT sänder VM i orientering. Foto: SVT Grafik

Guide: så ser du orienterings-VM i SVT

Publicerad

SVT fortsätter satsa på orientering och sänder från VM i Tjeckien som avgörs 3-9 juli. – Jag ser fram emot spektakulär sandstensterräng och goda medaljchanser för Sverige, säger SVT:s expert Mats Troeng.

VM-tävlingarna i Tjeckien blir de första internationella tävlingarna i skogsterräng på nästan två år, och Sverige väntas ha goda medaljchanser.

”Svenska succén kan upprepas”

Frågan är om den svenska succén med fyra guld på VM i Norge 2019 kan upprepas? Det är inte alls omöjligt, enligt SVT:s expert.

– Tove Alexandersson och Gustav Bergman är de stora affischnamnen, men fler svenskar har medaljchans både på sprint och i skogen. Jag ser verkligen fram emot tävlingarna! Dels för att vi har fått vänta så länge, men också för den spektakulära sandstensterrängens skull, säger SVT:s expert Mats Troeng.

Sändningstider VM i orientering

Tisdag 6 juli

16.20-20.15 Orientering VM: medeldistans

Torsdag 8 juli

16.10-20.20 Orientering VM: stafetter

Fredag 9 juli

15.20-20.05 Orientering VM: långdistans

Kommentatorer: Jacob Hård och Peter Jonsson

Expert: Mats Troeng

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.