Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gustav Bergman om krocken i maj: ”Ganska tajt schema” Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Gustav Bergmans krock: Kan missa viktiga VM-kvallopp: ”Tajmingen är inte den bästa”

Uppdaterad
Publicerad

Gustav Bergmans stora mål med året är sprint-VM i sommar.

Men först väntar världscuptävlingar som fungerar som kvaltävlingar till mästerskapet – och samtidigt väntar familjen Bergman tillökning.

– Blir det inga världscuper, så blir det nog inget VM, säger 33-åringen till SVT Sport.

Gustav Bergman vann ett VM-silver i sprint i Köpenhamn för två år sen och längtar efter karriärens första individuella guld.

Men samtidigt går han i väntans tider. Planerad nedkomst för familjens andra barn är en bra bit in i maj – samtidigt som det vankas världscuptävlingar i Schweiz och Italien, båda VM-kvallopp.

– Tajmingen är kanske inte den bästa. Om det går över tiden blir det nog ingen världscup. Och blir det inte det, så blir det nog inget VM, säger han till SVT Sport.

Kan räddas av wild card

Samtidigt kan lösningen bli ett wild card till VM för den svenske topplöparen, som under fredagskvällen vann ett kvallopp på hemmaplan och visade att sprintkapaciteten finns där. Dessutom är det en sommar med ett skogs-EM i Ungern som väntar i augusti, ett alternativ om tillökningen i familjen sätter stopp för sprintplanerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.