Hanna Lundberg diskade sig själv i världscupsavslutningen. Foto: SVT

Hanna Lundberg diskade sig själv i världscupfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Den 20-åriga stortalangen Hanna Lundberg var åtta i mål i världscupavslutningen i schweiziska Davos. Men efter tävlingen valde hon att diskvalificera sig själv.

– Jag var inne på förbjudet område, säger hon till Svenska orienteringsförbundet.

Hanna Lundberg såg ut att bli näst bästa svenska i världscupsäsongens näst sista tävling, långdistansen i schweiziska Davos. Men efter målgång valde 20-åringen att diskvalificera sig själv.

– Jag var inne på förbjudet område på väg till tolvan. Jag kände att för mitt eget bästa, för att jag ska leva med det, så gick jag och diskade mig själv. Jag vet ju att jag har varit in där, säger hon.

Hon förklarar hur det kunde bli så.

– Där och då var det ju så brant så jag läste inte kartan. Jag hoppade över ett staket som var gränsen till förbjudet område. Så nu är det inga tveksamheter, när jag tänker efter, säger hon.

Lundberg är ändå nöjd med sin helg i Davos.

– Jag tar med mig så himla mycket. Det är första gången jag är här i Schweiz och det är så häftigt att kunna vara med och fajtas högt upp.

Mer orientering: Tove Alexandersson missade pallen i världscupsäsongens sista tävling

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.