Karolin Ohlsson gjorde det omöjliga – slog Tove: ”Det är så jävla gött”

Uppdaterad
Publicerad

Karolin Ohlsson vann stadssprinten vid SM i Norrtälje. På andra plats kom orienteringsdrottningen Tove Alexandersson. Då släppte alla känslorna på en och samma gång.

– Det är inte lätt att slå den där bruden. Gör man det då är man fan i mig grym. I dag var jag fan bäst, säger Ohlsson till SVT Sport.

De följdes åt i de smala gränderna men strax före mål hade Ohlsson fått ett försprång på 20 sekunder trots en miss, ett avstånd som höll sig över mållinjen. När segern var ett faktum strålade Ohlsson och vrålade ut sin seger.

Det var ingen på plats som kunde missa att hon vunnit tävlingen och slagit ”omöjliga” Alexandersson som nyligen säkrade sin sjunde raka seger i världscupen och i somras blev historisk med att springa hem samtliga fem guld vid ett VM.

Vann trots miss på slutet

– Det känns så jävla bra, jag är så nöjd. Jag kan vara lite svinig och bara vråla ”aaaahhhh” och skrika när Tove kommer i mål. Det är inte lätt att slå den där bruden. Gör man det då är man fan i mig grym. I dag var jag fan bäst, säger en bubblande Ohlsson.

– Det var en sjukt cool stad med små gränder ”old style”. Jag sprang jättebra fram till på slutet när jag missade en ingång och då var jag hundra procent säker på att Tove skulle vinna och så gjorde hon inte det och det är så jävla gött, fortsätter den ständigt leende Ohlsson.

Alexandersson fann sig i det sällsynta nederlaget.

– Det är väldigt hög nivå på de svenska damerna och man måste vara på hugget och är man inte det är det andra som tar chansen och det tycker jag bara är inspirerande. Ibland kanske folk tror att det bara är för mig att springa för att vinna och så är det absolut inte utan det ligger mycket bakom varje seger. Nu var jag inte där till hundra procent, säger Alexandersson.

De som bespetsat sig på en duell mellan Alexandersson och trean i världscupen, 19-åriga Hanna Lundberg, blev snuvade. Luleålöparen vann istället juniorklassen med 50 sekunder.

I herrklassen vann världsmästaren Isac von Krusenstierna före Martin Regborn och Gustav Bergman, samtliga etablerade landslagslöpare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.