Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Albin Ridefelt blev tvåa bakom norske Karsper Fosser som säkrade segern i den totala världscupen. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Norrmannen säkrade världscupsegern – svenskt på andraplats

Uppdaterad
Publicerad

Norrmannen Kasper Fosser vann medeldistansloppet i Davos, och säkrade segern i totala världsucpen.

Svenske Albin Ridefelt blev tvåa i loppet.

– Lite överraskande, säger han till Svenska Orienteringsförbundet.

Den utmanande terrängen i Davos, Schweiz, väntade på löparna. De svenska löparna var med bra under loppets gång. Det utspelade sig en brödrakamp mellan masarna Viktor och Emil Svensk, den sistanämnde storebrodern vann den fajten trots några missar. Han slutade femma, bara två sekunder före lillebror Viktor på sjätteplats.

Gustav Bergman startade piggt, och ledde med fem sekunder vid den första tv-kontrollen, han tappade redan till den andra kontrollen och slutade åtta i mål.

– Det var några små grejer jag hade kunnat göra annorlunda, men överlag bra, kände mig lite tung i kroppen, säger Bergman till Svenska Orienteringsförbundet.

Säkrade VC-segern – svensken tvåa

Albin Ridefelt, sensationell EM-vinnare på samma distans, ledde länge i mål.

– Lite överraskande, jag har haft lite strul med kroppen på slutet, visste inte riktig var jag stod fysiskt, men orienteringsmässigt var det ett jättebra lopp, säger han till Svenska Orienteringsförbundet.

Ridefelt petades ner till andraplats när loppets suverän, norrmannen Kasper Fosser kom i mål. Han vann med 51 sekunder och kunde kosta på sig hälsa på publiken längs upploppet. Segern gör att han säkrar segern i totala världscupen, med morgondagens tävling kvar att springa.

Överlag en bra svensk dag, med fem stycken bland de åtta bästa.

Resultat medeldistans Davos

1. Kasper Fosser

2. Albin Ridefelt + 0.50

3. Daniel Hubmann + 0.51

4. Olli Ojanaho + 0.57

5. Emil Svensk + 1.27

6. Viktor Svensk + 1.29

7. Martin Regborn + 1.38

8. Gustav Bergman + 1.57

9. Ruslan Glibov + 2.23

10. Elias Kuukka + 2.32

Övriga svenskar:

34. Isac von Krusenstierna + 4.40

49. Max Peter Bejmer + 5.59

51. Anton Johansson + 6.06

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.