Sara Hagström. Foto: Bildbyrån

Sara Hagström förkyld inför orienterings-EM: ”Känns riktigt surt”

Uppdaterad
Publicerad

Sara Hagström, som visade superform när hon vann O-ringen förra veckan, har blivit förkyld dagen innan orientering-EM inleds.

– Det känns riktigt surt, men det är för tidigt att tävla, säger hon.

Orienterings-EM inleds med medeldistanskval under onsdagen. I dag kom beskedet att Sara Hagström, som så sent som förra veckan tog hem totalsegern i O-ringen, missar tävlingen.

– Det är jättetråkigt. Jag var ute på en träningskarta i går här i Estland och kände mig bra. Senare under dagen kände jag mig hängig, men hoppades att det var för att jag var trött efter resan hit, säger hon i förbundets pressmeddelande.

På tisdagen vaknade hon dock med en förkylning. Hagström har testat negativt för corona och stannar i Estland med förhoppningen att tillfriskna till torsdagens långdistans.

Fler återbud i svenska truppen

Även Emma Bjessmo har lämnat återbud efter att ha ådragit sig en höftfraktur veckorna innan EM. Sedan tidigare har också superlöftet Hanna Lundberg tackat nej till EM på grund av en skada i tåleden.

Den stora stjärnan Tove Alexandersson kommer dock till start på medeldistansen, trots att hon bröt O-ringen förra veckan.

– Det ser bra ut inför EM och hon har fått en bra upptrappning. Formmässigt har hon inte testat sig riktigt, sa förbundskapten Anneli Östberg till SVT Sport i går.

SVT sänder från orienterings-EM från och med långdistansen på torsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.