Svensk succé i världscuppremiären

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson och Gustav Bergman tog full pott i världscuppremiären i Helsingfors. De svenska stjärnorna avslutade med att vinna den avslutande sprintstafetten, tillsammans med Karolin Ohlsson och Emil Svensk.

Det svenska orienteringslandslaget vann samtliga distanser i världscuppremiären i Helsingfors.

Efter att Tove Alexandersson och Gustav Bergman, som båda nu är världscupledare, vunnit två individuella lopp under helgen, medeldistans och jaktstart, vann Sverige även den avslutande sprintstafetten på tisdagen.

– Det kändes ganska tryggt när man såg Karro på GPS:en och att hon genomförde det så stabilt. Men man vet inte förrän man kommer in på upploppet. Men verkligen jättekul och när alla i laget presterar på topp. Det är kul att vinna tillsammans, säger Tove Alexandersson.

Även Karolin Ohlsson och Emil Svensk utgjorde det svenska förstalaget som var 31 sekunder snabbare än tvåan Schweiz. Trea över mållinjen var det svenska andralaget med Lina Strand, Max Peter Bejmer, Martin Regborn och Sara Högström. Men eftersom varje nation endast fick räkna det främsta resultat blev Tjeckien, fyra i mål, trea i tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer