Svenskt EM-silver i sprintstafetten

Uppdaterad
Publicerad

I förmiddags kom mardrömsbeskedet att stjärnan Tove Alexandersson missar sprintstafetten. Men det stoppade inte det svenska laget som tog silver och Sveriges tredje EM-medalj i Schweiz.

– Det känns jätteskönt, många av oss har haft en tuff start på mästerskapet, säger Lina Strand till SVT Sport.

Lina Strand fick beskedet i morse att hon skulle ersätta skadade Tove Alexandersson som stukade foten under gårdagens medeldistans.

– Jag vet att det kan bli så här så när jag hörde att Tove stukat foten så började jag förbereda mig även om jag inte fick beskedet förrän i morse, säger Lina Strand till SVT Sport.

Hon sprang första sträckan i det svenska laget där Emil Svensk sprang sträcka nummer två, Jonas Leandersson sträcka nummer tre och Karolin Ohlsson den fjärde och sista sträckan.

– Jag har sprungit första sträckan många gånger förut så jag fick springa lite på rutin, säger Strand.

Efter en stark svensk insats blev det silver för laget, bara Schweiz var bättre och vann guldet.

– Det här känns jätteskönt, många av oss har haft en tuff start på mästerskapet. Schweiz var bättre än oss i dag, säger Strand.

Sverige har nu tre medaljer i EM, utöver stafettsilvret har också Tove Alexandersson ett guld och ett silver individuellt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.