Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige tar EM-guld i mixedstafett i orientering – se målgången Foto: SVT

Sverige tar EM-guld i mixedstafett i orientering

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har säkrat ett nytt EM-guld.

I överlägsen stil tog de hem sprintstafetten.

– Jag hade inte kunnat drömma om detta, säger Sara Hagström efter veckans andra guld.

Guldrycket för svensk del kom på den tredje sträckan, som Martin Regborn stod för. Han bytte med fem sekunder ner till Schweiz och växlade över till avslutande Sara Hagström med en ledning på 33 sekunder, då mot Finland.

En ledning som Hagström utökade under den avslutande sträckan. Hon säkrade guldet i överlägsen stil, med 48 sekunders marginal mot Schweiz. Bronset gick till Finland.

– Vad händer alltså? Det är jättehäftigt, säger Hagström.

Ilskan under guldloppet: ”Fan, jag är ledsen”

Men känslan var inte lika god genom hela stafetten, trots att Sverige hade ledningen vid alla växlingar. Tove Alexandersson var delvis missnöjd, då hon blivit stillastående vid ett tillfälle där hon inte förstod kartan. Och även andra sträckans Jonatan Gustafsson var missnöjd när han hade växlat.

– Fan, jag är ledsen. Jag hade ett jobb, att inte fucka upp, och så gjorde jag det på flera ställen. Så jävla dåligt alltså, säger han till SVT Sport, innan han fått veta att han endast tappat ett fåtal sekunder mot konkurrenterna.

– Då känns det lite bättre, säger han.

Guldet är Sveriges andra under EM, efter Hagströms i sprinten i tisdags. I mixedstafett är det Sveriges första guld någonsin.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Tove Alexanderssons besvikelse efter hennes etapp på guldstafetten Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.