Det svenska stafettlaget med Tove Alexandersson, Emil Svensk, Jonas Leandersson och Karolin Ohlsson Foto: Anna Quayle/SVT

Svenska stafettlaget försvarade titeln – tog VM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Sverige kopplade greppet om guldet i sprintstafetten i Riga redan på den första sträckan via Tove Alexandersson.

Emil Svensk, Jonas Leandersson och Karolin Olsson höll sedan undan och försvarade det svenska VM-guldet.

– Jag är så galet glad, säger Karolin Ohlsson till SVT Sport.

Det svenska sprintstafettlaget gav sig ut på guldjakt i VM i orientering som avgörs i Riga.

Laget låg i ledning från start till mål och fick en ordentlig lucka till jagande Schweiz på den tredje sträckan genom en stark insats av Jonas Leandersson.

– Idag var det riktigt, riktigt bra. Jag kände mig lite sliten, men uppenbarligen hade jag kräm kvar och framför allt har jag gjort det helt tekniskt perfekt, säger Leandersson.

Ledningen krympte visserligen den sista kilometern, men sistasträckans Karolin Ohlsson höll undan och Sverige tog sitt andra raka VM-guld i sprintstafett.

– Jag fick ett drömläge och försökte bara vara cool och hålla i orienteringen. Jag har längtat och drömt om den här dagen. Och det känns fantastiskt att få vinna med det här laget, konstaterar Olsson.

– Karro förvaltade det här hur kyligt som helst, riktigt häftigt, säger Leandersson.

Schweiz sprang in på andra plats och Danmark på tredje plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.