Bildtext: Tove Alexandersson, en av de svenska deltagarna i orienterings-VM som sänds i SVT i augusti. Foto: Malin Björkqvist/Skogssport

VM-festen i SVT fortsätter – sänder orienterings-VM

Publicerad

Årets VM i orientering avgörs den 13-17 augusti i norska Östfold. Nu är det klart att tävlingarna kommer att sändas i SVT.
– Vi är glada att kunna visa ännu ett VM med stora svenska guldchanser. VM i orientering blir SVT:s fjortonde VM under 2019, ett fantastiskt sportår i SVT, säger SVT Sports chef Åsa Edlund Jönsson.

Sveriges största stjärna är Tove Alexandersson, som redan har sju VM-guld på meritlistan. Vid fjolårets VM i Lettland vann Alexandersson två guld och två silver. Sveriges slutade då på tredje plats i VM:s medaljliga, och det finns fler svenska medaljkandidater än Alexandersson i årets VM.

– Jag skulle kunna räkna upp fler än tio löpare som kan vara med däruppe och fightas om pallplatserna. Det är tufft att ta en plats i det svenska landslaget. Norge och Schweiz är alltid vassa när det blir mästerskap, men vi kommer att vara väl förberedda, säger Sveriges förbundskapten Susanne Barkholt.

Senast SVT sände VM i orientering var i Strömstad 2016.

– Ett VM i orientering erbjuder allt vi på SVT önskar. Ett spännande mästerskap där stjärnor som Tove Alexandersson har chans att ta medaljer på högsta nivå, säger SVT Sports chef Åsa Edlund Jönsson.

SVT:s sändningar från VM i orientering kommer att kommenteras av Jacob Hård.

Tävlingsprogram VM orientering 2019

Visa

14 augusti: Långdistans damer och herrar

16 augusti: Medeldistans damer och herrar

17 augusti: Stafett damer och herrar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer