Arkivbild. Tove Alexandersson petas i EM-stafetten. Foto: TT

Tove Alexandersson petas i EM-stafetten

Uppdaterad
Publicerad

Lina Strand, och Sara Hagström får chansen i EM-stafetten, meddelar orienteringsförbundet på sin hemsida.

Tove Alexandersson petas.

– Det beror på att Lina och Sara var de starkaste tjejerna när vi körde EM-tester för några veckor sedan, säger förbundskapten Håkan Carlsson till SVT Sport. 

En av världens bästa orienterare, Tove Alexandersson, tar inte plats i det svenska EM-stafettlaget. Superstjärnan petas från sprintstafetten till förmån för Lina Strand och Sara Hagström, meddelar orienteringsförbundet på sin webbplats. Gustav Bergman och Emil Svensk tar hand om de två sista platserna i laget.

Varför är inte Alexandersson med i EM-stafetten?

– Det beror på att de var de starkaste tjejerna när vi körde EM-tester för några veckor sedan i Norrtälje. Sara och Lina var de två som var starkast och då var alla tjejer med inklusive Tove. Valet gick på de två för vi tror att det är det bästa laget, både för i morgon och för EM-veckan totalt. Vi har ett väldigt starkt svenskt damlag, säger förbundskapten Håkan Carlsson till SVT Sport och fortsätter: 

– Jag tror det blir en bra plan för Toves EM-vecka, att hon får springa lite färre lopp med tanke på att hon kommer från en skimo-säsong.

Sprint-EM avgörs i schweiziska Neuchâtel under Kristi himmelsfärdshelgen och första tävling ut är alltså torsdagens sprintstafett.

Tove Alexandersson, som bland annat har tilldelats både Jerringpriset och Bragdguldet, är uttagen i EM-truppen och kommer delta i andra lopp under mästerskapet.

KLIPP: Alexandersson knockad i nya SM-tävlingen – ut i semifinal

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.