Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Tove Alexandersson och Stora Tuna vinner Tiomila. Foto: Aron Broman / BILDBYRÅN

Tove Alexanderssons Stora Tuna vann Tiomila

Uppdaterad
Publicerad

Stora Tuna vann på herrsidan. Tack vare Tove Alexandersson gjorde Borlänge-klubben en dubbel och vann även damklassen på Tiomila – som för första gången hade nattsträckor.

Orienteringsstjärnan tog över förstaplatsen redan vid första mellantiden.

Nej, det finns ingen som kan rå på Tove Alexandersson. 31-åringen är tämligen överlägsen just nu.

När Stora Tunas Tilda Östberg växlade till Alexandersson på slutsträckan i Tiomila var laget sjua, ungefär en och en halv minut efter täten. Redan vid första mellantiden hade suveränen tagit sig upp i ledning och när hon kom i mål var närmast jagande lag två minuter och femtio sekunder bakom.

– Det är häftigt att få vinna på det här nya upplägget. Vi har haft många i klubben som har varit väldigt taggade på nattsträckorna, så det har nästan varit fight om att få springa natt, säger Alexandersson i ett pressmeddelande.

Det var första gången som Tiomila hade nattsträckor i damklassen som startade under lördagskvällen för att ta en paus under natten och sedan återupptas med jaktstart tidigt på söndagsmorgonen.

Laget bestod av: Anna Mårsell, Erica Edman, Marie Olaussen, Magdalena Olsson, Tilda Östberg och Tove Alexandersson.

Stora Tunas seger innebar en dubbel för klubben, som tog segern även på herrsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.